Dansa flamenco hos Danzlagret i Göteborg

Lärdig dansa flameco hos oss på Danzlagret i Majorna, Göteborg.

Flamenco hösten 2020
kurserna administreras av Ann Sehlstedt,
Centro de Flamenco.
Söndagar kursstart 23/8 
kl 17:30- 19:00 Nybörjare 2   
kl 19:10- 20:40 Avancerade

Måndagar kursstart 24/8  
kl 18:00- 19:30 Mellan           
kl 19:30- 21:00 Fortsättning

Måndagar (kursstart 7/9) OBS! bokas hos Danzlagret
19:40-20:55 Nybörjare

Tisdagar kursstart 25/8 NYHET!
Flamenco i lugnare tempo för daglediga     
kl 11:00- 12:15 

ANMÄL DIG HÄR

Flamenco berör och är något som passar alla sinnesstämningar och temperament och är en dans- och musikform där man sträcker på sig och tar plats genom dess intensitet och direkta uttryck och finns numera även med på UNESCOS lista över icke materiella kulturarv.

När du dansar flamenco får hela kroppen en rejäl genomkörare och du stärker på ett lustfyllt sätt axlar, armar och rygg samt tränar upp hållning, koordination och rytmik.

Vi kommer på kursen för nybörjare noggrant gå igenom sk marcájes (grundläggande markeringssteg), braceos (armföring), en tabla de pies (en serie med olika fotövningar) samt jobba med en kortare koreografi i en härligt svängig stil som kallas Tangos flamencos!

Flamenco passar både kvinnor och män och till den här kursen behöver du ett par skor med stadig klack och sluten tå samt kläder som är bekväma att röra sig i.

Ann är yrkesverksam flamencodansare och -pedagog utbildad vid bl a Danshögskolan i Stockholm samt vidareutbildad både i Madrid och professionell dansarutbildning i Sevilla, Spanien. Som både dansare och pedagog besitter hon många års erfarenhet och verkar såväl nationellt som internationellt.

Hennes undervisning kännetecknas av gedigen kunskap, ett brinnande engagemang och intensiva och lustfyllda lektioner!