Dansa flamenco hos Danzlagret i Göteborg

Lärdig dansa flameco hos oss på Danzlagret i Majorna, Göteborg.

Flamenco hösten 2023
fortsättningskurserna administreras av Ann Sehlstedt, 
Centro de Flamenco.

I Danzlagrets regi ges
Flamenco nybörjare,
tisdagar 19:30-20:45, Ann
Boka dig här

Centro de Flamenco ger fortsättningskurser:
Mer information HÄR

Flamenco nybörjare:

Flamenco berör och är något som passar alla sinnesstämningar och temperament och är en dans- och musikform där man sträcker på sig och tar plats genom dess intensitet och direkta uttryck och finns numera även med på UNESCOS lista över icke materiella kulturarv. 

När du dansar flamenco får hela kroppen en rejäl genomkörare och du stärker på ett lustfyllt sätt axlar, armar och rygg samt tränar upp hållning, koordination och rytmik.

Flamenco nybörjare är en kurs där du får en ordentlig grund till flamencodansens fantastiska värld av rörelse, rytmik och musik! Du kommer att få grundläggande teknikträning för flamencons specifika armföring (bracéos), den karaktäristiska starka och stolta hållningen, olika typer av markeringssteg (marcájes) och rytmer genom både handklapp (palmas) och olika övningar för fotstampar (tabla de pies). Vi kommer också att dansa en kortare koreografi i en härligt svängig flamencostil som kallas tangos flamencos!

Till den här kursen behöver du ta med ett par skor med stadig lägre klack och sluten tå, som ex skor för karaktärsdans eller liknande (ej gympaskor eller skor med grov sula), samt kläder du kan röra dig fritt i.