Dansa flamenco hos Danzlagret i Göteborg

Lärdig dansa flameco hos oss på Danzlagret i Majorna, Göteborg.

Flamenco Våren 2021
fortsättningskurserna administreras av Ann Sehlstedt, 
Centro de Flamenco.
I Danzlagrets regi ges
Flamenco nyb/forts,
start mån 25 jan 19:40-20:55

Centro de Flamenco ger:

Söndagar (kursstart 10/1) 
kl 17.00- 18.30 Fortsättning
kl 18.40- 20.10 Avancerade

Måndagar (kursstart 11/1)
kl 18- 19.30 Mellan

Tisdagar (kursstart 12/1)   
kl 10-11.15 Teknik mellan/avanc

ANMÄLAN CdF DIG HÄR

Flamenco berör och är något som passar alla sinnesstämningar och temperament och är en dans- och musikform där man sträcker på sig och tar plats genom dess intensitet och direkta uttryck och finns numera även med på UNESCOS lista över icke materiella kulturarv.

När du dansar flamenco får hela kroppen en rejäl genomkörare och du stärker på ett lustfyllt sätt axlar, armar och rygg samt tränar upp hållning, koordination och rytmik.

Nyb/forts (mån 19.40-20.55):
En till två terminers förkunskaper (eller längre men du känner att du behöver fortsätta att nöta in och jobba på grunderna). 

Vi kommer på den här kursen att jobba med både teknik och koreografi. Vi etablerar en stolt hållning och styrka i kroppen, jobbar med bracéos (armföring och händer), compás, olika typer av marcájes och förflyttningssteg samt en tabla de pies innan vi går vidare med koreografin.
Tänk på! Du behöver flamencoskor och kjol till kursen. Ska du beställa skor online? Kontakta Ann som håller i kursen för tips och råd. Träningskjol i följsam viscosejersey kan du beställa och få uppsydd genom Centro de Flamenco. Ann Sehlstedt 0707-896460

Ann är yrkesverksam flamencodansare och -pedagog utbildad vid bl a Danshögskolan i Stockholm samt vidareutbildad både i Madrid och professionell dansarutbildning i Sevilla, Spanien. Som både dansare och pedagog besitter hon många års erfarenhet och verkar såväl nationellt som internationellt.

Hennes undervisning kännetecknas av gedigen kunskap, ett brinnande engagemang och intensiva och lustfyllda lektioner!