Introduktion till Flamenco

Introduktion till flamencodans, intensiv helgkurs 28-30 maj 2021 med Ann Sehlstedt!

Välkommen till en kurs där du under tre intensiva dansdagar får en inblick i flamencodansens fantastiska värld av rörelse, rytmik och musik! Du kommer att få bekanta dig med grundläggande teknik för flamencons specifika armföring (bracéos), den karaktäristiska starka och stolta hållningen, olika typer av markeringssteg (marcájes) och rytmer genom både handklapp (palmas) och olika övningar för fotstampar (tabla de pies). Vi kommer också att dansa en kortare koreografi i en härligt svängig flamencostil som kallas tangos!

Till den här kursen behöver du ta med ett par skor med stadig lägre klack och sluten tå, som ex skor för karaktärsdans eller liknande (ej gympaskor eller skor med grov sula), samt kläder du kan röra dig fritt i.

Ann ”La Pantera” Sehlstedt är en omtyckt och flitigt anlitad flamencodansare och -pedagog utbildad både vid Danshögskolan i Stockholm, vid en gedigen yrkesdansarutbildning i Sevilla samt många års fortbildning både från Sevilla och Madrid. Utöver föreställningar och turnéer har hon även undervisat på bl a Danshögskolan (nuvarande DOCH), DansCompagniet och Balettakademien i Stockholm, varit flamencocoach, danskapten och dansare på Operan i Oslo under deras uppsättning av Carmen samt gett otaliga workshops och klasser både på dansskolor och i egen regi. Hon driver sedan 2010 Centro de Flamenco La Pantera- Göteborgs flamencoskola som sedan ett tag tillbaka håller till på Danzlagret i Majorna.

28-30 maj flamenco introduktionskurs
(inga förkunskaper krävs) 75 min/dag.
fredag 28 maj 1730-1845
lördag 29 maj 1300-1415

söndag 30 maj1030-1145

Pris: 600 kr