Introduktion till Flamenco

Introduktion till flamencodans – intensiv helgkurs – 9-10 mars med Ann Sehlstedt!

Välkommen till en kurs där du under ett par intensiva dansdagar får en inblick i flamencodansens fantastiska värld av stolt hållning, rytmik och musik! Du kommer att få bekanta dig med grundläggande teknik för flamencons specifika armföring (bracéos) och starka, stolta hållning, olika typer av sk markeringssteg (marcájes) och rytmer både genom ett par olika rytmiska figurer med handklapp (palmas) och olika övningar för fotstampar (tabla de pies). Vi kommer också att arbeta med koreograferat material i en härligt svängig flamencostil som kallas tangos! Med oss på klass kommer vi dessutom att ha gitarristen Robert Svärd!

Flamenco är en dansstil som passar de allra flesta, kvinnor som män, för dig som är yngre eller dig som har mer livserfarenhet.

Till den här kursen behöver du ta med ett par skor med stadig lägre klack och sluten tå, som ex skor för karaktärsdans eller liknande, ej gympaskor eller skor med grov sula samt kläder du kan röra dig fritt i

Ann ”La Pantera” Sehlstedt är en omtyckt och flitigt anlitad flamencolärare runtom i Sverige och övriga Norden. Hon är utbildad både vid Danshögskolan i Stockholm och fått yrkesdansarutbildning i Sevilla. Hon har undervisat på bl a Danshögskolan och Balettakademien i Stockholm, varit flamencocoach och dansare på Operan i Oslo under deras uppsättning av Carmen, utöver otaliga workshops och undervisning både på skolor och i egen regi. Hon driver flamencoskolan Centro de Flamenco La Pantera sedan 2010 som numera håller till på Danzlagret i Majorna.