Välkommmen till introduktion i klassisk balett.
Om du inte kan följa en hel kurs är detta ett utmärkt tillfälle.

Introduktion till Klassisk balett
Intensiv helgkurs med
Aurica Muntoiu
20-22 aug 2021

Välkommen till tre härliga dansdagar där du får en inblick i den klassiska balettens grunder.
Du får arbeta med både övningar vid ”stången” som såväl center och diagonaler. Aurica kommer att grundligt gå igenom rörelsespråket och syftet med det. Att gå igenom grunderna i både teori och praktik, kommer att hjälpa dig få ett bättre förståelse för klassiska balettens träningsmetod. Du förbättrar kroppskännedom och hittar känslan och glädjen för dans.

Kursen vänder sig till dig som antingen är nybörjare eller till dig som har dansat lite och vill repetera och fördjupa dig i grunderna.

Denna introduktion är perfekt för dig som är nyfiken på att börja dansa och träna klassisk balett och vill fortsätta under hösten.

Aurica är mycket erfaren både dansare och pedagog.

Hon är utbildad vid Statliga Balettskolan i Cluj-Napoca, Rumänien. Hon har gått danspedagogutbildningen på DOCH i Stockholm, där hon specialiserat sig i Klassisk Balett. Aurica har även en lärarexamen från Göteborgs Universitet.

Aurica har en lång och succéfylld karriär som solist dansare vid bl.a. Romanian Classical and Modern Ballet Company och GöteborgsOperans Balettkompani där hon har dansat huvudrollerna i de stora klassikerna men även dansat i modernare verk, t ex Giselle i den klassiska versionen, Fröken Julie av koreografen Birgit Cullberg, Tango Buenos Aires 1907 i koreografi av Ulf Gadd m.fl.

Aurica har undervisat på Svenska Balettskolan i Göteborg, Balettakademien i Göteborg, yrkesdansprogrammet på Angereds- och Schillerska gymnasiet, Danscentrum Väst m. fl. Aurica har undervisat på Danzlagret ett flertal år.

Datum:
fre 20 aug 17:30-19:00
lör 21 aug 13:00-14:30
sön 22 aug 11:00-12:30

Pris: 750 kr

Anmäl dig HÄR