Barndans 3-6 år
Alla barn gillar att röra på sig och göra enkla danser. I dans & lek blir det rytmik och lekar där vi tränar barnens inneboende rörelsemönster och gör övningar för att träna upp motorik och musikalitet och framför allt dansglädjen.

Breakdance
Under dessa klasser kommer vi att öva mycket på vår styrka och kroppskontroll. Man behöver bygga upp sin styrka och kondition för att orka en hel klass. Jag kommer att undervisa top rock, downrock, footwork, freeze, massor av tricks och combo. Och ibland även lite av powermove.
Klasserna har stor inspiration av Capoeira-Breakdance. Det är min stil.

Contemporary
Contemporary har sin bas i modern dans men handlar minst lika mycket om ditt uttryck som dina rörelsekvalitéer. Vi tar tillvara på ditt individuella rörelsespråk parallellt med att vi bygger en dansteknisk grund. 
Klassen innehåller en uppvärmning med tekniska moment och fokus på att andas, styrkemoment, floorwork, improvisation och koreografi. Stil på koreografi kan komma att variera brett från abstrakt till mer lyriskt och allt däremellan. Välkommen med ett öppet sinne och träningslust! Varje lärare har sin personliga stil med olika musikstilar allt från lyrisk pop till klassisk musik.

Dansmix 4-9 år
Klart vi skall ta tillvara barnens dans- och rörelseglädje. I dansmixen gör vi övningar som främjar musikalitet, rörelse och grundläggande dansteknik. Vi sätter ihop steg och rörelser till roliga danser till musik som barnen gillar.

Flamenco
Flamenco berör och är något som passar alla sinnesstämningar och temperament, och är en dans- och musikform där man får sträcka på sig och ta plats genom dess intensitet och direkta uttryck! När du dansar flamenco får hela kroppen en rejäl genomkörare, och du stärker på ett lustfyllt sätt axlar, armar och rygg samt tränar upp både koordination och rytmik. 
Ann har en gedigen yrkesutbildning som både dansare och pedagog och besitter många års erfarenhet och verkar såväl nationellt som internationellt. Hennes undervisning kännetecknas av ett brinnande engagemang och intensiva och roliga lektioner!

 

High Heels
En väldigt feminin dansklass med mycket fart. Vi bygger upp från grunden med mycket fotteknik och bygger upp styrka och övar på vår flexibilitet. High heels är en stor blandning av olika dansstilar som man sätter ihop. Mycket från Jazz, Street, Latino och Burlesque. Det är en väldigt uttrycksfull dans, med mycket charm och flörtig. En väldigt passande stil för jazzdansare som vill utveckla sin dansstil och teknik, men passar även dig som har annan bakgrund eller aldrig dansat innan. En fantastisk musikblandning av Beyoncé, Ciara, Rihanna, Ariana Grande och många fler.

Jazz
är en av de mest använda dansstilarna, både som träningsform som såväl på scen. Den har genom tiderna varit oerhört populär. Definitivt en stil för dig som gillar bra träning och vill uttrycka dig i olika stilar. Du har sett jazz i musikvideos, musikaler, dansfilmer och på scen. Idag består jazz av en mängd olika stilar och kan vara både mjuk och lyrisk som såväl energisk och kraftfull. Oavsett vilken stil läraren har får du en väl uppbyggd lektion med uppvärmning, styrke- och teknikträning, diagonaler och givetvis härliga danskombinationer i olika stilar. Lektionerna är givetvis anpassade till ålder och nivå.

Klassisk Balett
är en oerhört populär träningsform för alla, spelar ingen roll om du är ung eller lite äldre. Du tränar smidighet, styrka, rörelse, hållning och musikalitet. Du börjar vid stången där du gör en serie övningar som gör dig uppvärmd och redo för centerövningarna. Övningarna fortsätter i center och lektionen avslutas vanligtvis med steg på diagonalen. Vare sig du är proffs eller amatör så ger dig klassik balett det komplement du behöver för att utveckla din dans och är en utmärkt träningsform.

Tåspets
Klassisk balett med tåspetsskor. Vi arbetar med grundläggande övningar i tåspets teknik, både vid stången och ute på golvet.

 

Reggaeton Caribbean Fusion
På denna klasser kommer vi att blanda många olika dansstilar från Latinamerika, Karibien och Brasilien. Jag kommer att använda alla grunder från salsa, cubana och colombiana, bachata, merengue, afro steg, ragga, grunderna i Dancehall Queen, Brasiliens funk och mycket mer.
En fartfylld klass med härliga rytmer och underbar energi och glädje.

Stepp
Goa rytmer och härligt fotarbete, alla kan vara med och steppa. Stepp har du säkert sett i en del filmer och musikaler, kända steppartister är bl.a. Fred Astaire och Ginger Rogers. Fotarbetet är den viktigaste delen av stepp, du gör olika rytmer och synkoper. Du har skor med steppjärn på hälen och framme vid tårna.

Street Fusion
Denna klassen är en blandning av olika Street tekniker och stilar. Det är en ganska bred blandning av Commercial, Street Jazz och HipHop. Vi övar mycket på olika grooves, dynamik, musikalitet, attityd och bygger upp vårt självförtroende.

Streetfusion 45+
här blandar vi olika streetstilar hiphop old school och new style, feminine vibe, hype, dancehall, voguing mm) med jazzdans. Uppvärmning: Vi jobbar noggrant med grunderna och tekniken från nämnda dansstilar i korta kombinationer som vi ”nöter”, samt diagonaler. Sen applicerar vi det vi lärt oss i en koreografi! Du blir starkare, förbättrar både konditionen och koordinationen.
För dig som är ca 45+ och fortfarande gillar stegen och gunget.

Twerk
En klass där jag blandar massor av olika trix och rörelsemönster med höfterna, lite hip hop, lite Dancehall Queenstyle, många olika tricks bl.a. från Capoeira och Breakdance. Det kommer också innehålla massor av stretch och akrobatik.
En klass där vi lär oss att få full kontroll på Gluteus-maximus och lär oss kontrollera alla rörelser, i olika rytmiker och takter