Välj en sida

Mikael Edberg

Älskar dans och att förmedla dans till alla, barn, ungdomar, vuxna, nybörjare eller fortsättare alla är välkomna!

Mikael Edberg har både tränat, undervisat och arbetat på tre av Göteborgs största dansskolor. Började sin karriär på en av Göteborgs legendariska dansskolor Lázárs Dansskola, med Janos Lázár som tränare. Mikael vann ett flertal SM tecken och var med i Svenska landslaget i bugg/rockn roll. Efter sin period som tävlingsdansare började han träna jazz för ytterligare en legendar och koreograf Claude Marchant på Balettakademien, medverkade i danskompaniet Marchant Dance Theatre i ett flertal shower och föreställningar.

När Balettakademien utökades till att omfatta både en dans- och en musikalutbildning gick Mikael yrkesdansarlinjen med Lia Schubert som huvudlärare. Efter sin dansutbildning var han assistent till Lia och började arbeta som skoladministratör och även som producent för danskompaniet Dansteater Thalia.

När han slutade sin anställning på BA började han arbeta med att starta och bygga upp utbildningen Performing Ars School, där han arbetade både som mentor och lärare för studenterna, hade även ansvar för skoladministrationen och var produktionskoordinator för skolans föreställningar.

”Nu har min dröm äntligen gått i uppfyllelse och jag har startat min egen dansskola här i Majorna. Jag älskar att stötta både elever och pedagoger i deras träning och arbete. Jag och mina lärare vill ha en atmosfär där alla känner sig välkomna och känner sig ”som hemma”. Det finns inget bättre än att se någon som delar med sig av sin dansglädje, spelar ingen roll vem du är, ung eller äldre, elev eller pedagog – jag njuter!”