Välj en sida

Danzlagrets showgrupp ”Everybody Danze Now!

Danzlagrets showgrupp ”Everybody Danze Now!

Älskar du att stå på scen och tar varje chans du får att uppträda och dansa? Är du mellan 10-15 år? Då har Danzlagret kursen för dig! 

Sedan hösten 2022 har showgruppen Everybody Danze Now (EDN) repat varje lördag och nu i vår har gruppen uppträtt på bl.a Tredje Våningen, Hälsoveckan i Nordstan och filmat en showreel (kommer inom kort).Även i höst planeras i skrivandets stund två uppträdanden i Göteborg.

Tränare/koreograf: Anna Wennersten

Bra att veta om träningarna:

– Huvudträningen är kursen Streetstyles på måndagar kl 18.00 – 19.00. När det kommer förfrågan om uppträdande blir det extra träning på lördagar.
Anna kommer att fråga vilka som kan och vill vara med.

– Observera att det är obligatoriskt att vara med på extraträningen när man tackat ja till att vara med på det aktuella uppträdandet. Detta för att vi bestämmer placeringar, formationer, eventuella solon, etc, utifrån hur många som sagt ja till att vara med. Gruppen behöver dig helt enkelt.

  • Lördagsträningarna är endast koreografi/repetitioner. Upplägget ser ut så att vi kör en kort uppvärmning och sen är det bara öva steg, placeringar, formationer, etc.
  • Gruppen dansar till en mix av olika låtar. Mixen kan vara mellan 3 och 8 min lång beroende på t.ex hur många som är med på uppträdandet eller vilken typ av uppträdande det är.

Du tränar således på:
Måndagar 18:00-19:00 – ordinarie träningstillfälle och då tränas även teknik, styrka och freestyle utöver koreografi.
När det är dags för show repeterar vi på:
Lördagar 13:30-14:30 – detta träningstillfälle ägnas enbart åt att repa koreografi.

Pris 2065 kr

Att tänka på:

Man stannar hemma vid sjukdom. Annars bör man se till att vara med på så många lektioner och reptillfällen man kan. Detta beror på tre saker:

1. Anna Wennersten (som kommer vara tränare för showgruppen) behöver veta för sin planering av koreografierna; placeringar, eventuella solon, etc.
2. När man ska uppträda är man nästan alltid nervös och man vet aldrig vad som kan hända under ett uppträdande. Då är det skönt att åtminstone ha stenkoll på vad man själv ska göra på scen.
3. Ni jobbar i grupp och då tar man hänsyn till varandra och hjälper varandra. Alla i gruppen behövs och resultatet blir allra bäst när alla jobba mot samma mål.

Vanliga frågor:

”Kommer Anna bli arg om jag missar en träning?”
• Ingen kommer bli arg om man missar en träning, men om man däremot anmäler sig till EDN och sen inte dyker upp på flera veckor blir resultatet att man inte kan koreografierna inför uppträdandet och då kanske man ska dansa en vanlig kurs och inte vara med i showgruppen.

”Kan man ta igen det man missar om man skulle vara borta ett par veckor?”
• Vi kommer filma repetitioner och maila ut så att man kan titta på repetitionerna och öva själv hemma. Om man har några frågor går det bra att ta dem med Anna på träningen. 

”Varför är det så höga krav? Dans ska väl vara kul?”
• Dans är det bästa och roligaste som finns tycker vi. Och om du tycker att dans är så kul att du vill satsa mer och få lite högre krav på dig så att du utvecklas ännu mer, så är Danzlagrets Showgrupp något för Dig!

”Jag går redan på StreestStylez på måndagar men vill inte vara med i showgruppen. Får jag inte gå kvar då?”
 •Självklart får man gå kvar! Det är lektion precis som vanligt på måndagar för alla som vill komma.

Anmälan gör du till: anmalan@danzlagret.se 
meddela namn, födelsedatum, mail och mobilnummer